Pauza optima intre seturi pentru a slabi

pauza dintre seturi cu greutati pentru a slabiCand te antrenezi ca sa arzi grasime trebuie sa incerci ca mereu sa ai o recuperare incompleta intre seturi, adica trebuie sa acumulezi un deficit de oxigen de la set la set.

Trebuie sa respiri greu si rapid tot antrenamentul. Daca poti vorbi normal in timpul unui antrenament de slabire, faci ceva gresit! Asa ca intervalele de odihna trebuie sa fie scurte, chiar si la exericitile compuse.

Cat de scurte sa fie pauzele dintre seturi cand vrei sa slabesti?

Depinde de conditia ta fizica si capacitatea de antrenament. Cum scopul este recuperarea incompleta, apuca-te de urmatorul set inainte ca respiratia sa iti ajunga la normal.

In timpul unui program de slabire, trebuie sa te simti fara aer si aproape sa iti fie greata tot antrenamentul (greata este cauzata de cresterea productiei de lactat/acid lactic).

Odihna trebuie sa fie de minim 15 secunde si maxim 60 de secunde, dupa ceas! Nu estima, foloseste un cronometru sau ceas cu secundar! Incepi de la pragul superior de odihna, si pe masura ce avansezi de la saptamana la saptamana scade perioada de odihna incercand sa ajungi cat mai aproape de minim. Nu exista o reteta exacta pentru ca depinde de exercitiul facut, de greutatile folosite (ar trebui sa fie suficient de mari totusi) si de conditia ta fizica. Important este sa iei o pauza minima, cat sa te recuperzi doar pentru a putea face corect urmatorul set. Scopul aici este oboseala, nu performantele. 
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *