Antrenament strongman modificat pentru arderea grasimii

Antrenament strongman modificat pentru arderea grasimiiAntrenamentele strongman modificate sunt un alt tip de antrenamente pe intervale; provoaca mai multe avarii musculare si cand sunt folosite corect sunt extrem de puternice in arderea grasimilor. Se stie ca antrenamentele de rezistenta sunt cea mai buna forma de exercitii fizice cand scopul este slabirea, mult mai utile decat cardio de lunga durata. Asta pentru ca cresc rata metabolica alaturi de mentinerea masei musculare.

Ce presupune un antrenament strongman?

De regula, antrenamentele strongman folosesc echipamente specifice cu care se fac: mersul fermierului, trasul saniei cu greutati, impinsul saniei cu greutati, trantirea mingii medicinale, tragerea greutatilor cu o franghie, mersul cu plugul, ridicarea pietrelor Atlas, haltere bustean, gantere de cric, rasturnari de cauciuc, baroase, etc. Daca esti suficient de norocos sa ai acces la astfel de echipament…noi restul te uram! 

Dar cum sansele sunt mici sa te poti antrena precum un strongman, din cauza lipsei echipamentului, au fost create antrenamentele modificate de strongman. Practic, se creeaza un set gigant sub forma de circuit (4 sau mai multe exercitii facute unul dupa altul fara pauza), fiecare set durand intre 20 si 40 de secunde cu 60-120 secunde pauza intre circuite. 

Mai jos sunt 3 exemple ale unor astfel de antrenamente. Le poti folosi de 3-4 ori pe saptamana; de exemplu:


Luni: antrenamentul 1:
Marti: antrenamentul 2
Miercuri: pauza
Joi: antrenamentul 3
Vineri: antrenamentul 1
Sambata: pauza
Duminica: pauza
Luni: antrenamentul 2
etc.


Sau daca vrei ceva putin mai avansat:


Luni: antrenamentul 1:
Marti: antrenamentul 2
Miercuri: pauza
Joi: antrenamentul 3
Vineri: pauza
Sambata: antrenamentul 1
Duminica: antrenamentul 2
Luni: pauza
Marti: antrenamentul 3
etc. 


Antrenamente strongman modificate

    

Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *