Ce arde cat mai multe calorii in 30 de minute?

pastile slabirePoate un titlu mai potrivit pentru articol ar fi fost „cele mai bune activitati normale de ars calorii per unitatea de timp”. Pana la urma ai putea arde o groaza de calorii urcand si coborand furios pe scari toata ziua, pana ce lesini de epuizare. Dar nu este o metoda foarte practica, nu? 

Ai putea face circuite care combina exercitii calistenice, alergari si sarituri, ore la rand, pana (din nou) lesini de epuizare. Dar cine are atata timp? Nu multi, si nu este recomandat daca tii la viata ta! 

O sa vorbim in acest articol de exerciitile care sunt fezabile si te ajuta sa slabesti alaturi de o dieta adecvata. 

Dupa ce iti pui la punct dieta de slabire, iata o selectie de exercitii care ard calorii. Sunt gandite ca sesiuni normale de 30 de minute – suficient timp sa produca schimbari semnificative in caloriile arse zilnic si suficient de putin timp incat sa nu iti ocupe mult din zi. 

Cu cat trebuiie sa faci un efort mai intens per unitatea de timp, cu atat arzi mai multe calorii. 

Inainte sa trecem la exercitii, ar trebui sa stii urmatoarele:


In general, sa mananci mai multe calorii decat arzi va duce la ingrasare. Daca faci sport si arzi X numar de calorii, iar apoi mananci un numar de calorii mai mare decat X ars, plus rata metabolica bazala, te afli in surplus si te ingrasi. 
Daca ai o dieta bogata in carbohidrati dar saraca in proteine si grasimi, iti compromiti masa musculara. Poate ca poti face mai mult efort de anduranta dar capacitatea ta de a da forma si marime muschilor va fi serios compromisa. 
Daca urmezi o dieta bogata in proteine si grasimi, dar saraca in carbohidrati, poti simti ca efect imediat o lipsa de energie in timpul efortului fizic. Poti ajunge sa nu ai suficienta energie pentru contractii musculare maxime pe termen scurt, ceea ce limiteaza stimularea optima a fibrelor musculare si compromite potentialul de crestere. 
Sa ai o buna compozitie a corpului (raportul dintre masa adipoasa si cea musculara) te ajuta sa eviti acumularea excesiva de grasime, daca aportul de calorii nu depaseste (sau depaseste doar putin) arderile calorice. 


Asadar, dietele bogate sau sarace in carbohidrati au avantaje si dezavantaje. Scopul principal ar trebui sa dicteze alcatuirea exacta a dietei (primeaza compozitia corpului, aspectul fizic, performanta la diferite tipuri de antrenament, etc.). 

Daca nu stii asta pana acum, e timpul sa te trezesti la realitate: exercitiile fizice, in general, nu ard foarte mult din depozitele de grasime ale corpului in timp ce le faci. Chiar si exercitiile de mare intensitate, nu isi iau energia din rezervele de grasime ale corpului in timp ce le faci, dar pot duce la arderi de grasime mai mari dupa antrenamente – daca totul este combinat cu o dieta saraca in calorii. Nu este un efect mare, dar conteaza. 

Calorii arse in timpul celor mai utilizate exercitii fizice

Exercitiile care urmeaza pot fi facute in mod realist de aproape oricine cu o minima conditie fizica. Singure, fara dieta, nu o sa aibe un impact semnificativ asupra slabirii. 

Urmeaza in ordine descrescatoare exercitiile care ard cele mai multe calorii in 30 de minute. Modelele sunt un barbat de 86 de kg la 30 de ani si o femeie de 57 kg la 30 de ani. 

pastile slabire

Antrenamente pe intervale de intensitate pe versa Climber (1 minut exercitii intense/30 secunde usor).


Barbati: 617 calorii
Femei: 389 calorii.


Daca ai folosit vreodata versa Climber stii ca este un aparat al naibii de greu pe care il poti iubi si uri in acelasi timp. Este o estimare buna si pentru alte exercitii similare de mare intensitate care utilizeaza toate membrele deodata. 

Bicicleta statica (Spinning) – efort maximal


Barbati: 451 calorii
Femei: 285 calorii


Circuite cu greutati (45 secunde efort, 20 secunde odihna)


Barbati: 371 calorii
Femei: 234 calorii


Circuite cu greutatea corpului


Barbati: 370 calorii
Femei: 229 calorii


Cat mai multe runde posibil in 30 minute a cate 10 repetari de fiecare (flotari, tractiuni, genuflexiuni si jumping jacks, cu odihna minima intre seturi si exercitii). 

Alergare la viteza de 8 km/h


Barbati: 365 calorii
Femei: 222 calorii


Clase de grup – diferite combinatii de exercitii si dansuri


Barbati: 357 calorii
Femei: 220 calorii


Mers pe banda la 6 km/h


Barbati: 308 calorii
Femei: 211 calorii


Antrenamente traditionale cu greutati


Barbati: 217 calorii
Femei: 137 calorii


Facut cu 3 minute pauza intre seturi, dar toate seturile duse pana la epuizare. 

Pilates


Barbati: 158 calorii
Femei: 100 calorii


Yoga


Barbati: 112 calorii
Femei: 71 calorii
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *