Doua complexe cu gantere – www.steroizi.ro

Slabeste eficient facand complexe cu gantereUn complex este o serie de exercitii cu greutati facute unul dupa altul fara pauza, formand un antrenament continuu cu circuite. Scopul este de a termina toate exercitiile, intr-o anumita ordine, terminand toate repetarile la un exercitiu inainte de a trece la urmatorul. In mod traditional complexele se fac cu haltera, dar se pot face si cu gantere, acestea aducand cateva avantaje. Iata doua astfel de complexe.

Complex cu gantere 1

  Complex cu gantere 2 

  Beneficiile

1 – Ajuta la refacerea simetriei structurale

Dezechilibrele structurale sunt foarte des intalnite. Miscarile usoare ale greutatilor in timpul exercitiilor grele precum genuflexiuni, indreptari sau impins cu haltera vor crea supraincarcarea tesuturilor si plafonarea performantelor. Complexele cu gantere ajuta la refacerea deficientelor in miscari.

2 – Ard multe calorii

Complexele provoaca o mare perturbare metabolica ceea ce duce la arderea unor cantitati mari de grasimi. Efectul este cu atat mai accentuat cu cat esti mai puternic si poti folosi greutati mai provocatoare.

3 – Sunt utile pentru conditionarea fizica si recuperarea activa

Complexele pot fi brutale, dar poti manipula usor parametrii (greutati mai mici, numar de seturi, de repetari, etc.) asa ca poti trage tare pentru a slabi si a a avea conditie fizica, sau o poti lasa mai usor pentru a promova recuperarea si regenerarea corpului (arzand si ceva calorii in acest timp).

4 – Maiestrie tehnica

Complexele presupun volum de antrenament moderat spre mare, asa ca numarul de repetari este ideal pentru imbunatatirea executiei exercitiilor folosite, prin repetari multiple si memorie musculara. Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *