Antremament de slabire pentru incepatori

Antremament de slabire pentru incepatoriAntrenamentul de fata este ideal pentru incepatori. Acesta foloseste exercitii cu greutati, intervale scurte de odihna si antrenarea intregului corp la o sesiune de antrenament. Asfel se elibereaza cantitati mari de hormon de crestere, un hormon cu mare potential in arderea grasimilor. In acelasi timp astfel de antrenamente iti cresc si forta si iti cresc usor si masa musculara.

Sunt folosite exercitii multi-articulare precum genuflexiuni, fandari, prese, ramaturi, etc. Are un volum ridicat cu greutati moderate, in raza a 10-20 repetari.

Antrenamentul se face sub forma de superseturi. De exemplu, se face exercitiul A1, se trece la A2 apoi se revine la A1 si se continua asa pana se termina numarul prescris de seturi. 

Alege greutati mai mici decat ai putea folosi. De exemplu, daca se recomanda 10 repetari pe set la un exercitiu, alege o greutate cu care ai putea face 14 repetari la primul set, astfel incat la setul final sa reusesti sa mentii cele 10 repetari. Asa iti stresezi metabolismul fara sa te obosesti excesiv. 

Poti incepe de la doua antremamente pe saptamana, in zile neconsecutive, apoi sa cresti treptat la 4 antremamente alternand intre antrenamente. 

Tempo se refera la cadenta exercitiului. Un tempo de 3010 inseamna sa cobori greutatea in 3 secunde, nu faci pauza in partea de jos, ridici greutatile intr-o secunda, nu faci pauza in partea de sus si initiezi imediat urmatoarea repetare.   

Si nu uita, pentru a reusi sa slabesti trebuie sa urmezi si o dieta de slabire, cu un deficit caloric adecvat.

 

Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *