Tabel Indici Glicemici – www.steroizi.ro

Indicele glicemic al principalelor alimente



Mai jos este un tabel in care sunt indicati indicii glicemici ale celor mai uzuale alimente. Alimentele sunt aranjate in ordine descrescatoare in functie de indicele glicemic. Va puteti ghida cu el pentru a va alcatui o dieta bazate pe indici glicemici.

 




Aliment
IG
Aliment
IG



Bere


110


Glucoza


100




Cartofi prajiti


95


Cartofi la cuptor


95




Faina de orez


95


Faina alba fara gluten


90




Morcovi fierti


85


Fulgi de porumb


85




Orez instant


85


Pop corn


85




Faina alba de grau


85


Piure de cartofi


80




Gogosi


75


Lasagna


75




Dovlecel


75


Pepene verde


75




Croissant


70


Briosa


70




Ciocolata


70


Bauturi racoritoare


70




Malai


70


Taitei


70




Cartofi fierti


70


Chipsuri


70




Mamaliga


70


Cereale rafinate


70




Zahar alb


70


Zahar brun integral


70




Orez


70


Sfecla de zahar fiarta


65




Batoane ciocolata gen Snikers sau Mars


65


Muesli cu zahar


65




Ananas la conserva


65


Porumb fiert


65




Stafide


65


Paine de secara


65




Paine din cereale integrale


65


Banane


60




Castane coemstibile


60


Orez cu bob lung


60




Miere


60


Inghetata


60




Pepene galben


60


Pizza


60




Sushi


55


Ketchup


55




Mustar


55


Papaya


55




Bataon de cereale fara zahar


50


Mango


50




Kiwi


50


Muesli


50




Cartofi dulci


50


Ananas


45




Struguri


45


Mazare la conserva


45




Paine integrala de secara


45


Sos de rosii


45




Spaghete al dente


40


Cereale integrale


45




Smochine uscate


40


Suc de morcovi


40




Prune uscate


40


Lactoza


40




Unt de arahide fara zahar


40


Ovaz


40




Fasole neagra


35


Mere


35




Mazare


35


Susan


35




Nectarine


35


Portocale


35




Piersici


35


Prune


35




Iaurt de soia


35


Seminte de floarea-soarelui


35




Orez salbatic


35


Fasole alba


35




Fasole verde


35


Caise


30




Sfecla de zahar


30


Morcovi


30




Lapte de soia


30


Usturoi


30




Grapefruit


30


Pummelo


30




Pere


30


Tomate


30




Linte galbena


30


Capsune


25




Fructe de padure


25


Cirese


25




Ciocolata neagra (>75%)


25


Linte verde


25




Faina de soia


25


Lamaie


20




Cacao


20


Migdale


15




Telina


15


Broccoli


15




Varza de Bruxelles


15


Varza


15




Conopida


15


Castravete


15




Ardei gras


15


Alune


15




Praz


15


Ceapa


15




Ciuperci


15


Masline


15




Arahide


15


Fistic


15




Migdale


15


Ridichie


15




Salata verde


15


Varza acra


15




Soia


15


Spanac


15




Tofu


15


Nuci


15




Avocado


10


Otet


5




Condimente


5


Crustacee


5







Nu am adaugat in tabelul de mai sus produsele lactate precum laptele, iaurtul si branza dulce, pentru ca, desi au un indice glicemic mic, provoaca un rapsuns insulinic mare, asa ca trebuiesc evitate intr-o dieta. Raspunsul insulinic mare il provoaca indiferent daca contin garsimi sau sunt degresate.  Se pot consuma cele degrasate, doar in asociere cu alimente cu indice glicemic mic (sub 50). 

Celelate alimente care nu se regasesc in tabel, nu au indice glicemic, adica nu provoaca un raspuns insulinic cand sunt consumate.

 





Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *