3 sfaturi nutritionale pentru a mari arderile calorice

Creste metabolismul si arderile caloriilor prin aceste 3 metode




Prin toate revistele este la moda sa vedem diferite „diete sigure” pentru a atinge „corpul perfect”. In primul rand, ce inseamna un „corp perfect”? De obicei, din pozele colorate, acestea sunt cat mai slabe. Si „dietele sigure” sunt dietele care te ajuta sa fii cat mai slab. Elementul comun al acestor diete este deficitul caloric. Desi, acest deficit de poate ajuta sa slabesti, asta nu inseamna ca respectiva dieta este una calitativa, in punct de vedere nutritional. O dieta de calitate ar trebui sa aibe urmatoarele trasaturi:


aportul de calorii;
consumarea unui minim necesar de nutrienti esentiali;
sa tina cont de preferintele individuale ale fiecaruia;
sa tina cont de metabolismul fiecaruia;
abateri temporare de la dieta;
recunoasterea faptului ca nu trebuie sa te tii 100% de dieta ca sa vezi rezultate;


Si acum sa trecem la cele 3 sfaturi:

1. Junk Food

Consumarea de alimente junk food (foarte procesate si rafinate) ingrasa? Asta depinde de cantitatea mancata si de rata metabolica. Este junk food-ul daunator sanatatii? Din nou, depinde de cantitatea consumata si de evetualele anormalitati metabolice. Trebuie sa intelegem ca natura nu ne-a dotat egal pe toti, unii pot manca cantitati mari de mancare de orice fel fara sa se ingrase, iar altii pun imediat pe ei. O constanta valabila la o mai mare parte a oamenilor este legata de partea sanatatii: chiar daca nu te ingrasi mancand junk food, abuzul va duce sigur la dereglari metabolice in timp, si la probleme de sanatate.

2. Conteaza sursele caloriilor, daca o calorie este tot o calorie?

O calorie este o unitate de masura. Reprezinta energia necesara pentru a creste temperatura unui gram de apa cu un grad celsius. Energia derivata din mancaruri atunci cand sunt oxidate de catre organism se masoara in kilocalorii.O kilocalorie este energia necesara pentru a ridica temperatura cu un grad celsiun a 1000 g apa. De obicei se scrie: Calorie (cu C mare), sau Kcalorie sau Kcal. Oricum le gasiti inscriptioante pe ambalajele produselor, inseamna acelasi lucru. In ceea ce priveste slabirea, un consum redus de calorii fie ca mancam ciocolata, fie ca mancam fructe si legume va avea acelasi rezultat: vom pierde din greutate. In ceea ce priveste valoarea nutritiva fructele si legumele castiga de departe. Apoi, in ceea ce priveste cat de mult ne satura, din nou castiga fructele si legumele. Una este sa mananci doua mere si alta este sa mananci un patratel de ciocolata. Cand vine vorba si de alte considerente decat cele calorice, lucrurile stau altfel.Caloriile le luam din 4 surse: proteinele ( 4 kcal pe gram), grasimi ( 9 kcal pe gram), carbohidrati ( 4 kcal pe gram) si alcool ( 7 kcal pe gram). Sunt toate caloriile la fel? Da si nu!Tehnic vorbind, o calorie este o calorie, si definitia ramane aceeasi indiferent de sursa. Dar aceste surse au diferite proprietati, si afecteaza organismul in moduri diferite. Unele alimente au fibre care impiedica absortia tuturor caloriilor. De exemplu, daca mancam o ciocolata avem un aport de aproximativ 500 de kcal. Daca mancam echivalentul caloric in mere, aceastea contin fibre, care impiedica absortia a tuturor celor 500 de kcal si astfel se obtine un deficit caloric intre cele doua alimente, desi teoretic au aceasi valoare energetica.

3. Suplimentele pentru slabit

Nu este nevoie sa cheltuim sute de lei lunar pe suplimente. Si asta pentru ca nu trebuie sa abuzam de ele si sa inlocuim antrenamentul si dieta cu suplimente. Asta este greseala facuta de majoritatea. Suplimentele nu sunt mai bune decat mancarea. De aici si numele de suplimente. Atunci cand nu reusim sa luam din mancare necesarul de care avem nevoie, suplimentam cu diverse produse pentru a ajunge la un optim. Cu cat mancam mai bine si mai diversificat cu atat avem nevoie de suplimente mai putine.




Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *