Cardio pe stomacul gol – o metoda mai buna de a arde grasimi

Fa sport nemancat pentru a slabi mai repedeAntrenamentele cardiovasculare efectuate dimineata pe stomacul gol te pot ajuta sa arzi mai multa grasime decat alte metode cardiovasculare? Ca sa intelegem de ce este benefic, trebuie intai sa intelegem cum functioneaza.Ideea de baza din spatele antrenamentelor cardiovasculare pe stomacul gol, facute dimineata, este ca organismul este mai predispus sa isi foloseasca propriile rezerve de grasime pentru energie, in loc sa isi ia energia din alimentele pe care le-ai mancat. Aceasta explicatie este una simplista si incompleta. Cradio pe stomacul gol te ajuta sa arzi calorii in timpul efectuarii lui, dar motivul pentru care este eficient la slabit este mai complex.

Functioneaza cradio pe stomacul gol?

Pe scurt, da, functioneaza. Si asta pentru ca:

A) te ajuta sa devi mai eficient la a folosi grasimea ca si combustibil.
B) Hormonii si metabolismul sunt intr-o armonie perfecta pentru a mobiliza acizii grasi.

Dimineata, dupa ce toata noaptea corpul nu a avut niciun aport de nutrienti si calorii, profilul hormonal este unul perfect pentru ars grasimi. Dupa o noapte cu un somn bun ai urmatoarele la dispozitia ta.Nivele scazute de insulina: Pentru ca nu ai mai mancat nimic de 10 ore sau mai bine nivelele insulinei sunt foarte scazute. Este un lucuru bun, pentru ca grasimea nu poate fi mobilizata in prezenta unor cantitati mari de insulina. Cum insulina este foarte redusa, corpul poate mobiliza si transporta mai usor grasimea pentru a fi oxidata.Nivele scazute de zaharuri in sange: Unele persoane se pot gandi ca este un lucru rau, si poate fii, daca iti afecteaza randamentul antrenamentelor. Dar daca nu o face, nivelul scazut la glucozei din sange iti forteaza corpul sa utilizeze rezervele de grasime, pentru a face rost de energia necesara sustinerii efortului fizic.Nivele mai ridicate ale hormonului de crestere: Nivelele de hormon de crestere vor fi mai ridicate in timpul somnului. In timpul noptii, organismul pulseaza hormon de crestere. Dimineata vor fi mai scazute decat in timpul noptii, dar mai mari decat in alte momente ale zilei. Hormonul de crestere si insulina sunt antagonisti. Cand unul are nivele ridicate, celalalt le are scazute. Cum nivelele insulinei sunt mici dimineata, cele de hormon de crestere sunt mari. Si cum multi stiu, hormonul de crestere este foarte catabolic pentru celulele grase – descompune rezervele de grasime.

Cardio pe stomacul gol antreneaza muschii sa fie mai eficienti in a arde grasimile

Cum am explicat deja, cardio pe stomacul gol este eficient datorita mediului metabolic creat. Nivelele scazute de zaharuri din sange si de glucoza din ficat forteaza organismul sa invete sa utilizeze mai rapid energia din grasimi. Pe cand exercitiile anaerobe folosesc glucoza/glicogenul pentru energie, punctul in care corpul inceteaza sa mai foloseasca grasime si foloseste glicogen, poate fi manipulat. Una din metode este prin efectuarea de exercitii cardiovasculare dimineata pe stomacul gol.

Ar trebui sa folosesti antrenamentele cardio pe stomacul gol?

Daca este pentru tine sau nu, depinde de unele circumstante individuale. Cei care beneficieaza cel mai mult de pe urma sa sunt cei cu nivele de grasime normale sau sub normale. Daca ai un procent de grasime mai ridicat, orice forma de cardio la orice ora din zi este la fel de benefica. In aceste cazuri important este ca antrenamentele sa fie facute in mod constant.O alta circumstanta cand nu va recomand cardio pe stomacul gol este atunci cand antrenamentele sufera din cauza lipsei de energie. Daca ai un nivel de intensitate scazut din cauza stomacului gol atunci nu este pentru tine. Daca esti una din acele persoane care se trezesc foarte greu, si dimineata sunt lipsite complet de energie si chef, atunci cu siguranta nu este pentru tine!

 
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *