Cele mai bune modalitati de a iti creste metabolismul

Mareste-ti metabolismul aplicand aceste metode


Metabolismul este unul din factorii cei mai importanti in ceea ce priveste sanatatea generala si conditia fizica. Este motorul corpului tau – si reprezinta totul cand vine vorba de energie si arderea grasimilor.Exista doua aspecte majore ale metabolismului. Un aspect este rata metabolica in repaus, care se refera la abilitatea corpului de a converti calorii in energie cand esti in stare de repaus, si mai exista potentialul metabolic, adica abilitatea de a creste metabolismul in timpul exercitiilor fizice.Ambele aspecte ale metabolismului joaca un rol important in abilitatea corpului de a produce energie, a avea conditie fizica si a arde grasimi. Deci ambele merita atentie.

Rata metabolica in repaus

Cunoscuta si ca rata metabolica bazala, se exprima intr-un numar care reprezinta abilitatea corpului de a arde calorii atunci cand nu se misca. In mare parte este determinata de geneticul fiecaruia, dar exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a iti creste rata metabolica bazala pe termen lung. Si a reusi cu suscces sa ti-o cresti va avea un impact pozitiv major asupra arderii grasimilor. Iata cum o poti face.Schimba-ti compozitia corpului – primul lucru asupra caruia trebuie sa te concentrezi este schimbarea compozitiei corpului, catre a avea mai multi muschi si mai putina grasime. Cu cat ai mai multa masa musculara, cu atat si rata metabolica bazala va fi mai mare. De aceea barbatii reusesc sa slabeasca mai repede decat femeile. A iti schimba compozitia corpului nu presupune neaparat arderea grasimilor. Se poate face si prin cresterea masei musculare, iar procentul de grasime sa ramana neschimbat.Ia in serios antrenamentele cu greutati – Chiar daca unii prefera doar sa alerge atunci cand vor sa slabeasca, antrenamentele cu greutati sunt foarte importante in acest proces. In primul rand, aceste antrenamente sunt cea mai buna modalitate de a iti creste masa musculara lina. Chiar daca nu iti place sa mergi la sala, incearca exercitii de masa muculara facute acasa, cu propria greutate (flotari, tractiuni, genuflexiuni, etc.).Sustine-ti efortul de a construi muschi – pentru a beneficia la maxim de pe urma antrenamentelor, asigura-ti un aport optim de proteine cu o dieta echilibrata si suplimentatie specifica (pudre proteice din zer). De asemenea, si un supliment cu aminoacizi este foarte bun.

Potentialul metabolic

Pe masura ce ziua trece, metabolismul fluctueaza in functie de diversi factori, inclusiv exercitii fizice si dieta. Cu cat il poti impulsiona mai tare cu atat vei arde mai multe calorii si grasimi, peste cele arse de rata metabolica bazala.Misca-te – Orice fel de exercitii iti vor mari metabolismul, marire care poate dura cateva ore. Cardio este cel mai la indemana exemplu, dar si antrenamentele cu greutati vor arde ceva calorii. Indiferent de preferinta, misca-te! O optiune simpla si rapida pentru acasa este saritul corziiMananca mai multe proteine – Proteinele iti cresc metabolismul, in principal pentru ca dureaza mai mult pana sunt digerate. Asta inseamna ca vei avea un metabolism mai mare, mai mult timp, si te vei simti mai satul. Un shake proteic consumat dimineata este o modalitate buna de a iti baga metabolismul in viteza.Mananca mai multe alimente care cresc metabolismul – Pe langa proteine, exista si alte alimente si ingrediente care iti cresc metabolismul si te ajuta sa arzi mai multe grasimi. Acestea includ alimente bogate in fibre, integrale, si cu un continut mare de grasimi sanatoase precum acizii grasi omega-3. Aceste alimente includ somonul, uleiul extravirgin de nuca de cocos, uleiul extravirgin de masline, semintele de in, ceaiul verde, ceaiul verde Matcha, avocado, ardeiul iute (in special cel rosu), etc.Foloseste un supliment care ridica metabolismul – Exista destule suplimente de slabit bune si eficiente, care iti maresc metabolismul si iti dau energie pentru antrenamente. Thermacuts este un astfel de exemplu. Astfel de suplimente nu trebuie sa fie baza planului tau de slabit, ci doar o componenta pe langa dieta si exercitii fizice. 




Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *