Ce faci daca ai mancat prea mult?

Cum sa nu te ingrasi cand mananci prea multExista momente cand ti se face o pofta incontrolabila de a manca 10 hamburgeri deodata, sau sa mananci pana cazi cu fata in farfuria de mancare. Si chiar daca nu ai astfel de pofte, exista momente cand esti invitat la o masa deloc de dieta, si pe care nu o poti refuza din politete si obligatii. Si sa mergi la astfel de evenimente cu pieptul de pui si orezul brun dupa tine nu este o optiune.

„Mesele trisate” fac parte din viata oricui, si daca se intampla sa mananci una cand vrei sa slabesti, nu este sfarsitul lumii. Chiar daca te ghiftuiesti ca un porc, exista metode prin care sa contracarezi efectele unei astfel de mese.

Orice masa care depaseste 750 de calorii (cu exceptia meselor din preajma antrenamentului) va duce la acumularea de grasime, indiferent de proportiile macronutrientilor. La o masa trisata stii ca vei avea 750 de calorii inca de la aperitiv!

Cantitatea de grasime acumulata variaza enorm in functie de activitatea fizica, nivelul de definire musculara sau de grasime, si genetic. Dar oricine vrea sa previna ingrasarea, asa ca a aplica strategii inainte si dupa astfel de mese le reduce efectele negative aproape complet. Iata patru astfel de strategii.

Strategia #1  – Exercitiile fizice

O modalitate de a te pregati pentru a masa copioasa si plina de calorii, sau de a controla pagubele uneia pe care ai mancat-o deja este de a face exercitii fizice. Dar cum este mai bine sa te antrenezi, inainte sau dupa o masa mare? Din fericire, ambele variante au fost studiate!

Se pare ca este mai benefic antrenamentul inainte de o masa mare pentru ca favorizeaza arderea grasimilor in loc de carbohidrati. Dar si antrenanemntul dupa masa este benefic, pentru ca duce la o ridicare a numarului de calorii arse la 3 ore post-antrenament. 

Dar ultima varianta, de antrenament dupa masa, nu este deloc practica. Ar insemna sa pleci de la evenimentul la care te afli, sa te schimbi in hainele de sala si sa te duci sa faci antrenamentul. Asa ca, cea mai logica solutie este de a creste volumul antrenamentelor cu cateva zile inainte de marea masa, pentru a goli rezervele de glicogen din muschi. Chiar si un singur antrenament de golire de glicogen in ziua cu pricina va face minuni in a controla pagubele produse de o masa copioasa. 

Cea mai simpla solutie este de a iti face antrenamentele normale, si la final sa termini cu 15-20 de minute de complexe in care sa inlantuiesti exercitii precum indreptari, ramat cu bara, aruncate, prese desupra capului si genuflexiuni.

Strategia #2 – A manca inainte de marea masa, sau efectul celei de a doua mese

Nutritionistii vorbesc adesea de ceva numit „efectul celei de a doua mese”. Se refera la efectul de imbunatatire a tolerantei la carbohidrati la o masa, prin mancarea unor alimente cu index glicemic mic cu ceva timp inainte de acea masa. 

Mai mult de atat, mancand ceva inainte, nu vei mai fii la fel de flamand, si asta inseamna automat mai putina mancare densa caloric. Masa aceasta „preventiva” trebuie sa constea in carbohidrati cu index glicemic mic, si multe, multe fibre alimentare. Un sandwich cu piept de pui cu paine 100% integrala si o supa de linte este tot ce ai nevoie. 

Startegia #3 – Suplimentele

Exista cateva lucruri pe care le poti lua pentru a disipa efectele de ingrasare ale unei mese mari. Primul lucru ar fi SlimDropico, luat cu 30 de minute inainte de masa pentru a imbunatati sensibilitatea la insulina, a controla mai bine semnalarea de eliberare de insulina, a bloca cresterea leptinei si a mari oxidarea acizilor grasi.

O alta optiune este si Triapidix, un termogenic foarte puternic, care va creste metabolismul. Dar daca nu vreti un termogenic atat de puternic, exista pe piata altele mai putin potente, care sa nu va faca sa transpirati abundent la masa (Easy Black Latte este un exemplu). 

Impreuna sau separat, aceste suplimente actioneaza ca o polita de asigurare impotriva ingrasarii!

Strategia #4 – Post intermitent pulsat, a doua zi

Sa spunem ca ai fost cu prietenii in oras, ai baut, si apoi ai mancat precum un barbar la fast foodul preferat. Situatia nu e chiar asa grava, poti opri efectele de ingrasare ale acestei mese prin urmarea unui post intermitent prin pulsuri. 

Este simplu! A doua zi nu te atingi de mancare solida, ci bei doar shake-uri proteice fara carbohidrati, o data la 2-3 ore. Daca este o zi cu antrenament (si ar trebui sa fie din moment ce te-ai indopat cu o seara inainte) bea cate un shake inainte, in timpul si imediat dupa antrenament. 

Iata din nou recomandarile, in forma abreviata:

1. Creste volumul de antrenament in zilele precedente marelui eveniment, sau in cel mai rau caz fa un antrenament pentru golirea rezervelor de glicogen din muschi in ziua cand mananci masa copioasa.

2. Mananca o masa cu index glicemic mic cu 2-3 ore inainte de masa mare, pentru a potoli apetitul si a imbunatati toleranta la carbohidrati.

3. Foloseste suplimente concepute pentru a arde grasimile, inainte si dupa masa trisata.

4. Urmeaza un post intermitent prin pulsuri proteice a doua zi, renuntand la mancarea solida si consumand doar shakeuri proteice.

 

Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *