Antrenament HIIT de 30 de minute

High intensity interval training de 30 de minute pentru a slabi rapid

Antrenamentele pe intervale de mare intensitate (HIIT) sunt cele mai la moda tipuri de antrenamente in lumea fitness-ului in 2014. Popularitatea acestor antrenamente vine din eficienta cu care ard grasimile, si rapiditatea cu care sunt facute. HIIT este un stil de antrenament caracterizat prin perioade scurte de exercitii fizice intense, urmate de perioade scurte de odihna. Folosind HIIT vei arde cele mai multe calorii posibil in cel mai scurt timp. Iar metoda cea mai buna de a iti creste conditia fizica si de a arde grasimi este amestecul de exercitii cu greutati cu exercitii de tip aerob.

Inainte de a incepe acest antrenament este nevoie de o buna incalzire, de aproximativ 5 minute, compusa din jumping jacks, alergat pe loc cu genunchii la piept sau orice tip de cardio.  

Recuperarea se face prin saritul corzii la un ritm cardiac de 50% din maxim. Ritmul cardiac maxim se calculeaza prin formula 220 – varsta. Deci, cineva de 25 de ani, are un ritm cardiac = 220 – 25, adica 195. Saritul corzii nu ar trebui sa ii creasca pulsul peste 85 de batai pe minut.

Se fac trei runde ale acestui antrenament, pentru un total de 30 de minute. 

Antrenamentul HIIT

Fandari cu saritura

Durata: 1 minut

Recuperare: 1 minut

Sarituri pe cutie (cutia trebuie sa inalta pana la genunchi)

Durata: 1 minut

Recuperare: 1 minut

Ramat de pe podea cu flotare

Durata: 1 minut

Recuperare: 1 minut

Nota: Incepi din pozitia de flotare, si fa ramat cu un brat. Revino la pozitia de flotare. Fa ramat si cu celalalt brat. Revino la pozitia initiala. Fa o flotare. Asta e o repetare.

Aruncatul de la piept cu gantere

Durata: 1 minut

Recuperare: 1 minut

Uppercuturi cu gantere

Durata: 1 minut

Recuperare: 1 minut
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *