Extractul de spanac – taie pofta de mancare si arde grasimile

mananca mai mult spanac ca sa slabesti mai usor si fara a iti fi foame
Extractul de spanac care continea membrane din frunzele verzi, numiti tilacoizi, a descrescut foamea hedonica cu pana la 95% – si a crescut pierderea in greutate cu pana la 43%. Asa s-a aratat intr-un studiu pe termen lung recent publicat, care a fost efecuat la Universitatea Lund din Suedia.

Foamea hedonica este un alt termen pentru poftele alimentare dupa alimente de proasta calitate pe care le experimenteaza unii oameni (dulciuri sau fast food in special). Foamea hedonica este sursa majora a supraponderalitatii si stilului de viata nesanatos. Studiul arata ca daca iei tilacoizi, acestia cresc productia hormonilor care induc satietatea si suprima foamea hedonica, ceea ce duce la un mai bun control al apetitului, obiceiuri culinare mai sanatoase si o ardere a grasimior mai mare.

„Analizele noastre arata ca daca bei o bautura care contine tilacoizi inainte de micul dejun, te simti mai satul toata ziua si fara pofte culinare excesive”, spune  Charlotte Erlanson-Albertsson, profesor de medicina si chimie fiziologica la Unievrsitatea Lund.

Studiul a implicat 38 de femei supraponderale si a durat 3 luni de zile. In fiecare dimineata inainte de micul dejun participantele au consumat o bautura verde. La jumatate din femei li s-a dat 5 grame de extract de spanac, iar celeilalte jumatati li s-a dat un placebo. Participantele nu au stiut carui grup au apartinut – singurele instructiuni pe care le-au primit au fost sa urmeze o dieta echilibrata, cu trei mese pe zi.

Grupul de control a slabit in medie 3,5 kg, pe cand grupul care a primit extractul de spanac a slabit 5 kg. Cele din grupul care a primit extract de spanac au observat si ca le este mai usor sa urmeze orarul de 3 mese pe zi, fara a avea pofte alimentare.

Cheia este senzatia de satietate si suprimarea foamei hedonice in contrast cu foamea homeostatica, cea care tine cont de nevoile reale energetice ale corpului. Mancarea procesata moderna este digerata atat de rapid incat hormonii din intestine care dau semnalul de satul, nu pot tine pasul. Extractul din membrane verzi din frunzele de spanac incetineste digestia, conferind hormonilor satietatii timp sa fie eliberati si sa semnaleze creierului ca suntem satui.

Totul se rezuma la timpul de digestie al alimentelor. Nu este nimic in neregula cu sistemul nostru digestiv, doar ca mancarea moderna este prea usor digerabila, ca si cum ar fi „pre-mestecata”. Tilacoizii prelungesc digestia, dand senzatia de satietate. Asta inseamna ca putem urma dieta pe care ne-am propus-o fara a pofti la dulciuri, chipsuri sau alte alimente care ingrasa si sunt nesanatoase. 
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *