Cacaoa ajuta la slabit – www.steroizi.ro

undefinedDaca ai grija sa arzi zilnic mai multe calorii decat mananci, poti grabi procesul de slabire prin suplimentarea cu cateva lingurite de pudra de cacao pe zi. Aceasta afirmatie curajoasa se bazeaza pe un stiudiu recent efectuat in Japonia, si publicat in revista „Lipidele in cadrul sanatatii si bolilor”.

Pudra de cacao este plina de compusi flavonoizi, iar flavonoizii care i-au pus pe jar pe cercetatori sunt cei numiti flavan-3-ol, si in special flavanul-3-ol numit (-) – epicatehina.

 

undefined

 

undefined

Studiile pe animale sugereaza ca (-) – epicatehina imita si intareste efectele pozitive ale exercitiilor fizice. Animalele de laborator si-au imbunatatit conditia fizica mai rapid cand le-a fost dat (-) – epicatehina. Animalele de laborator care NU au facut exercitii fizice si-au pastrat conditia fizica mai mult timp cand au primit (-) – epicatehina. 

Un efect al exercitiilor fizice este ca muschii incep sa arda mai multe grasimi. Cercetatorii japonezi au vrut sa vada daca si flavan-3-ol-urile au acest efect, asa ca au administrat soarecilor o doza zilnica de flavan-3-ol din cacao, timp de doua saptamani.

Intr-un alt experiment, flavan-3-ol au fost pusi in apa bauta de soareci. Unui grup de control i s-a dat apa simpla, care nu continea flavani. Nu putem fi 100% siguri care este echivalentul dozei umane folosite de cercetatorii japonezi. Dar ghicind putin, doza de flavon-3-ol si (+) – catehine pentru un om ar putea fi luata din 2-4 lingurite de cacao de calitate, bogata in fenoli. 

Daca vrei sa experimentezi, foloseste pudra de cacao naturala, in forma sa pura. Nu folosi bauturi gen Nesquik. Pudra de cacao bruta contine mai multe substante active si are o calitate net superioara. Cumpara o cacao cat mai calitativa.

Administrarea de flavon-3-ol a dus la scaderea ratei de schimb respirator. Cu alte cuvinte, soarecii au ars mai multe grasimi. 

Flavonoizii din cacao au dus la cresterea numarului de enzime implicate in  procesul de ardere a grasimilor, precum carnitina palmitoitransferaza 2 (CPT-2) si a dehidrogenazei acil-CoA cu lanturi medii, in muschi, ficat si tesut adipos brun. Mai mult, celulele din muschi, ficat si grasime au inceput sa formeze mai multe mitocondrii ca urmare a suplimentarii cu flavoni-3-ol. Aceasta a dus la convertirea nutrientilor in energie. 

undefined

Soarecii nu au facut exercitii fizice si au mancat cat au vrut. Flani-3-ol nu au dus la scaderea in greutatea, dar daca cercetatorii ar fi pus soarecii la dieta sau iar fi pus sa faca exercitii fizice, probabil ca rezultatele ar fi fost diferite.

A lua zilnic cateva lingurite de pudra de cacao nu te va ajuta sa scapi in mod miraculos de grasimea in exces. Dar aceasta practica poate grabi procesul de slabire atunci cand urmezi o dieta si ai un plan bun de exercitii fizice. 

 

Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *