Acerola inhiba cresterea tesutului adipos

undefinedCulturistii cauta mereu metode prin care sa reduca acumularea de grasime atunci cand urmeaza o dieta bogata in calorii. Un nou studiu, facut pe animale, la Universitatea Estadual Paulista din Brazilia, sugereaza ca a lua un supliment cu extract de acerola, se poate dovedi o strategie eficienta de a tine departe kilogramele nedorite de grasime. Si se pare ca nici nu este nevoie sa fie luata in cantitati prea mari.

Acerola

Acerola este un fel de visina care creste intr-un arbust tropical numit Malpighia. Acerola este plina de vitamina C, dar contine si carotinoide, acid gama-aminobutric (GABA) si polifenoli, ceea ce a si facut din acerola un superaliment in ultimele decenii.

In majoritatea magazinelor care vand acerola vei gasi suplimente nutritive care contin extracte din fructe, dar cercetatorii brazilieni au folosit sucuri pentru experimentele lor: unul normal, produs industrial (IND), unul facut din visine acerola necoapte (UNR) si unul facut din visine acerola coapte (RIP). 

Studiul

Cercetatorii au ingrasat soarecii timp de 13 saptamani, furnizandu-le o dieta foarte bogata in junk food (CAF). Un grup de soareci a avut o dieta standard, si a fost folosit ca grup de control.

Daca ingrasi animale, acestea dezvolta inflamatii in tesuturile grase, ceea ce grabeste si mai mult acumularea de grasime (la fel si in cazul oamenilor). Cercetatorii brazilieni au vrut sa afle daca acerola poate opri acest proces, asa ca au dat soarecilor zilnic cate 10 ml de suc de acerola pe kg cantarit.

Echivalentul uman al dozei, la un adult de 80 de kg, ar fi 80 ml/zi. Nu este deloc mult!

Rezultatele

La finalul studiului, soarecii de laborator care au mancat junk food dar nu au primit suc de acerola au cantarit semnificativ mai mult.

undefined

undefined

Cercetatorii au facut un grafic al adipozitatii bazandu-se pe greutatea tesutului gras al epididimului, mesentericului si retroperiotonealului. Indexul era foarte mare la soarecii ingrasati, dar suplimentarea cu sucul de acerola aproape ca l-a injumatatit. Acerola a redus continutul de TNF-alfa din tesutul gras. TNF-alfa este un factor inflamatoriu care inhiba efectele insulinei.

undefined

undefined

Suplimentarea cu acerola a facut celulele grase sa produca un receptor (toll-like receptor 4), prin intermediul caruia este activat sistemul imunitar, ceea ce asigura ca exista suficiente celule imunitare care sa se descotoroseasca de celulele grase moarte. Mecanismul prin care acerola sustine sistemul imunitar sa faca asta este prin inhibarea producerii de TNF-alfa. 

Este nevoie de mai multe cercetari asupra subiectului, dar pana acum acerola si sucul de acerola pare sa fie o metoda eficienta pentru a combate obezitatea, si un supliment mult asteptat de culturisti si sportivi. 

 

Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *