Alimente care ard grasimi – mit sau realitate?

adevaruri si mituri despre alimentele care ard grasimi si te ajuta sa slabesti



Cand te gandesti la alimente care ard grasimi, nu te poti gandi la mancaruri pe care le consumi si efectiv ard grasimea. Mai degraba sunt alimente care au un efect termogenic mare, sunt sarace in calorii, pline de fibre, etc., asa ca a le consuma cu regularitate va creste metabolismul, vor aduce senzatia de satietate si in cele din urma vor contribui la arderea caloriilor.

Iata o lista cu noua alimente care ard grasimi (chiar daca tehnic vorbind nu toate sunt alimente!)

1. Grapefruit

Chiar daca nu este un aliment minune, grapefruit-ul poate fi pus cu usurinta pe lista alimentelor care ard grasimi. Grapefruit-ul previne cresterile prea mari de insulina ceea ce previne depozitarea grasimilor in corp. Cercetarile au aratat si ca sucul de grapefruit poate ajuta la diminuarea apetitului.

Asta nu inseamna ca trebuie sa mananci doar grapefruit. Inseamna ca ai nevoie de o dieta echilibrate care sa contina si cantitati moderate de grapefruit cum ar fi 150-200 ml/zi de suc de grapefruit.

2. Ceai verde

Cercetatorii asiatici spun ca a bea 3-4 cesti de ceai verde pe zi va avea un impact sesizabil asupra metabolismului. 3-4 cesti de ceai verde pe zi au ajutat participantii la un studiu publicat in „American Journal of Clinical Nutrition” sa slabeasca 3 kg in 8 saptamani. „Vinovatul” este EGCG, un compus din ceaiul verde care creste temporar metabolismul dupa consum. Ceaiul verde are efect si asupra hormonului de crestere, sporind productia sa.

3. Cereale integrale

Corpul arde de doua ori mai multe calorii pentru a digera alimentele integrale (in special cele bogate in fibre alimentare precum ovazul si orezul brun) decat pe cele procesate. Fibrele alimentare au un cuvant de spus si in gradul de satietate dupa mese, ele imbunatatind digestia. De aceea este bine sa consumi cantitati mici de grane integrale, alaturi de multe legume. Nu fa exces de orez brun, acesta contine anumite substante care pot bloca absortia unor vitamine. 

4. Carnuri slabe

Carnurile slabe sunt bogate in proteine si proteinele au un efect termogenic ridicat. Pentru a digera alimentele bogate in proteine corpul arde 20-30% din caloriile continute de alimentele respective. Asta inseamna ca 100 g de carnuri slabe (400 calorii din proteine) necesita 100-120 de calorii pentru a fi digerate.

5. Alimentele picante

Alimentele picante, in special condimentele precum piperul negru, ardeiul iute, paprika, boabele de mustar, hreanul, toate sunt cunoscute ca ridica metabolismul. Multumita substantei numita capsaicina aceste condimente pot fi puse pe lista celor care ard grasimi. Capsaicina este substanta care le da gustul picant si genereaza senzatia de caldura/arsura. Adauga cat mai multe astfel de condimente in supe, oua si carnuri. 

6. Lactate cu continut mediu de grasimi

Bogate in calciu, lactatele ajuta la conservarea si cresterea masei musculare – esentiala pentru un metabolism robust. Lactatele cresc si productia hormonului calcitriol (forma activa a vitaminei D), cunoscuta pentru proprietatile sale de reglare a rezervelor de calciu si fosfor din organism, in special din tesuturile osoase. Vitamina D incurajeaza si arderea grasimilor pentru energie. Nu cautati lactatele degresate, lipsa grasimilor putand inhiba absortia unor nutrienti. Pentru a reduce caloriile, optati pentru lactate nu foarte grase (asa cum pot fi unele tipuri de branzeturi). Si lactatele grase sunt sanatoase si utile, dar cum aceasta este o lista despre alimente care ard grasimi, vom tine cont si de calorii.

7. Lintea

200 g de linte contin 35% din necesarul zilnic de fier – vesti bune avand in vedere ca undeva la 20% din populatie este deficienta in acest mineral. Cand un nutrient lipseste, metabolismul incetineste pentru ca nu are cele necesare pentru a functiona cum trebuie.

8. Scortisoara

O lingurita de scortisoara pe zi scade zaharurile din sange, previne eliberarea masiva de insulina si astfel se previne depozitarea carbohidratilor in exces ca grasime subcutanata.

9. Apa

Chiar daca apa nu este un aliment, poate fi adaugata acestei liste. Apa are un rol important in slabire. Deshidratarea duce la grasime corporala in exces, tonus muscular precar, digestie proasta si functii dereglate ale organelor, toxicitate crescuta, dureri articulare si musculare si retentie de apa. 

Ca sa concluzionam, desi este nevoie sa ai o dieta echilibrata pentru a slabi, exista si alimente care consumate in cantitatile corecte pot cu siguranta creste metabolismul si spori ritmul de ardere al grasimilor. Aceste alimente au o mare densitate nutritionala, nu au calorii goale si au multe fibre alimentare de aceea putem spune despre ele ca sunt alimente care ard grasimi! 



Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *