10 pasi pentru a arde mai multe grasimi

arde mai multe grasimi cu acesti 10 pasi simplii



Vrei sa arzi mai multa grasime si sa nu te mai ingrasi la loc, fara a te flamanzi si fara a face ore la rand exercitii fizice? Vrei sa dormi mai bine si sa ai o minte mai agera? Dar sa nu mai poftesti la alimente de proasta calitate?

Pentru a obtine toate acestea trebuie intai sa dobandesti un metabolism flexibil, pentru a putea arde cu usurinta grasimea din depozitele de grasime. Poate crezi ca toate lumea arde cu usurinta grasimea in plus dar nu este asa. Cei care au o dieta bogata in carbohidrati vor avea un metabolism inflexibil. Iata cum functioneaza:

Exista doua tipuri de carburanti preferati de corp – grasimi si carbohidrati. Grasimea este o sursa foarte importanta de carburant, pentru ca este foarte eficienta si tine mult, permitand o minte agera si calma, cu o stare de spirit echilibrata. Cand ai o dieta bogata in carbohidrati, cresc nivelele hormonului numit insulina. Insulina este precum un intrerupator care controleaza tipul de carburant folosit de corp. Mereu cand are nivele mari arzi glucoza pentru energie, adica forma sub care se gasesc carbohidratii in fluxul sanguin. Cand nivelele de insulina sunt mici, corpul arde grasimi. 

Problema unei diete bogate in carbohidrati este ca dezvolta un dezechilibru in privinta combustibilului ingerat si folosit. Nu da metabolismului sansa de a schimba sursa de energie si sa arda din grasimile stocate. 

Cum iti dai seama daca ai un metabolism care arde eficient grasimi?

Poti dormi toata noaptea fara sa te trezesti frecvent?
Poti rezista intre mese fara a deveni tafnos, fara energie si fara sa ai pofte alimentare dupa mancaruri despre care stii ca sunt de proasta calitate?

Daca raspunzi nu la macar una din intrebari, probabil ai nevoie sa iti imbunatatesti abilitatea corpului de a arde grasimi. Urmeaza cele mai bune trucuri pentru a iti flexibiliza metabolismul si a deveni un bun arzator de grasimi. Desigur, slabitul este mult mai complicat de atat. Tine mult si de factori genetici, hormoni, stil de viata si eventualele probleme de sanatate. Dar, oricine ar aplica acesti 10 pasi ar vedea imbunatatiri considerabile fata de situatia lor actuala.

1) Mananca multe grasimi si putini carbohidrati

Prin limitarea aportului de carbohidrati din dieta in favoarea grasimilor si proteinelor, fortezi corpul sa arda grasime pentru energie. Intr-un studiu, in doar 3 zile, subiectii care aveau deja procente mici de grasime si-au crescut rata de ardere a lipidelor cu 27% dupa ce au urmat o dieta bogata in grasimi: 70% grasimi, 15% proteine si 15% carbohidrati.

Subiectii obezi care au urmat aceeasi dieta au fost catalogati ca „inflexibili din punct de vedere metabolic”, pentru ca arderea grasimilor nu a crescut ca raspuns la dieta bogata in grasimi. Cercetatorii cred ca in timp persoanele obeze ar raspunde la aceste schimbari a macronutrientilor prin cresterea ratelor de oxidare, dar procesul este mai lent si neplacut, pentru ca nivelele de energie sunt compromise pana ce adaptarea are loc.

2) Fa sport

Miscarea fizica este catalistul care creste arderile grasimilor la obezi si sedentari. In studiul mentionat la punctul 1, cand subiectii obezi au facut 10 zile de exercitii aerobice (o ora pe zi la 70% din capacitatea aeroba maxima), si arderile grasimilor au crescut masurabil.

3) Fa exercitii de mare intensitate – sprinturi si antrenamente cu greutati

Exercitiile de mare intensitate facute pe intervale, precum sprinturile sau antrenamentele cu greutati cresc nivelele unor enzime necesare pentru arderea grasimilor, crescand flexibilitatea metabolica. Intr-un studiu, sprinturi de 30 de secunde pe bicicleta statica au crescut oxidarea grasimilor cu 75%. Un alt studiu a descoperit ca un antrenament intens cu greutati, de 32 de minute, a crescut semnificativ arderea grasimilor dupa terminarea antrenamentului.

4) Alege un model de hranire restrictionat de timp

Sa mananci zilnic doar intr-un interval de timp limitat la 8-12 ore poate imbunatati arderea grasimilor si slabirea. Metoda presupune ca organismul sa rada grasime in afara orelor de hranire, cat timp tii post. Evita sa ai mese frecvente care contin carbohidrati pentru ca vei scoate corpul din modul de ardere a grasimilor. Daca preferi sa ai multe mese mici pe zi, opteaza sa fie alcatuite din proteine si grasimi, nu din carbohidrati.

5) Foloseste ulei din nuca de cocos si trigliceride cu lanturi medii

Daca metabolismul tau arde grasimi eficient, poti dormi adanc si neintrerupt toata noaptea. Dar daca esti inflexibil metabolic este posibil sa te trezesti des noaptea din cauza fluctuatiilor zaharurilor din sange. Trigliceridele cu lanturi medii din uleiul din nuca de cocos te pot ajuta pentru ca ocolesc ciclul colesterolului si sunt metabolizate direct in ficat, fiind o sursa alternativa de energie la glucoza. Imping si corpul in modul de ardere a grasimilor, inducand un somn mai profund.

6) Mananca alimente probiotice

Cresterea arderii grasimilor este doar una din proprietatile bacteriilor sanatoase gasite in alimentele probiotice (iaurt, lactate cu culturi, kefir, varza murata si alte legume fermentate). Aceste bacterii benefice traiesc in intestine, ajutand la stabilizarea nivelelor de insulina si imbunatatirii tolerantei la glucoza – ambele foarte importante in prevenirea ingrasarii.

Mai mult, anumite tulpini de probiotice pot creste activitatea genelor implicate in arderea grasimilor. Probioticele cresc nivelele enzimelor arzatoare de grasimi, si regleaza rata metabolica totala astfel incat arzi mai multa energie de-a lungul zilei.

7) Bea apa cu lamaie

Chiar daca pare un cliseu, exista studii care au aratat ca 500 ml de apa bauta creste termogeneza cu 24%. Termogeneza este o masuratoare a caldurii produsa de corp si cand creste la fel creste si numarul caloriilor arse.

Apa imbunatateste si digestia prin cresterea acidului din stomac, lucru benefic pentru sanatatea insulinei si a hidratarii celulare. Adaugarea de zeama de lamaie poate spori rata metabolica, si antioxidantii din lamaie vor imbunatati sensibilitatea la insulina, astfel incat corpul va necesita mai putina insulina pentru a face fata glucozei.

8) Gateste cu turmenic si piper negru

Turmenicul este un condiment indian care contine substanta activa curcumina, care imbunatateste activitatea enzimatica implicata in arderea grasimilor. Omoara si celulele grase, chiar si cand se urmeaza o dieta foarte bogata in grasimi.

O metoda simpla de a spori absortia turmenicului este de a il combina cu piper negru – un condiment care arde grasimi in sine; acesta stimuleaza atat sistemul nervos central cat si activitatea hormonilor care ard grasimi. Combinarea de o parte piper negru cu 16 parti turmenic poate tripla absortia turmenicului.

9) Mananca plante fibroase la fiecare masa

Daca vrei sa iti ajuti corpul sa arda grasimi, trebuie sa imbunatatesti eliminarea fecalelor. Pe langa o hidratare buna cu multa apa (nu alte lichide) ajuta sa ai si un aport mare de fibre alimentare din legume, fructe, seminte, nucifere si leguminoase.

Tine cont ca stramosii nostri vanatori-culegatori mancau cam 100 de grame de fibre alimentare pe zi, pe cand noi atingem un maxim de 20 de grame (media celor care au o dieta vestica este de 16 grame). O metoda sigura de a creste aportul de fibre este de a manca plante, de preferat legume verzi, la fiecare masa. Un efect secundar benefic este si o sensibilitate mai buna la insulina.

10) Gateste cu sfecla rosie si ghimbir

Un ficat fericit si sanatos reprezinta un element cheie al unui metabolism flexibil. Un motiv este bila. Poate ca ai auzit de bila, dar nu stii multe despre ea.

Bila are un rol important in arderea grasimilor pentru ca:

Imbunatateste functionarea ficatului si permite digerarea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor.
Scade glicemia si imbunatateste sensibilitatea la insulina.
Favorizeaza eliminarea toxinelor precum metale grele si chimicale straine corpului.

Din nefericire multi din noi au o secretie de bila defectuoasa din cauza dietei vestice si pentru ca principala noastra sursa de energie sunt zaharurile. Este important sa ai grija de ficat pentru a imbunatati secretia bilei.

Intai trebuie sa eviti alimentele artificiale si chimicalele din pesticide, plasticuri si altele asemenea. In al doilea rand, incearca sa consumi alimente care „adauga” bila dietei tale. Sfecla rosie, ghimbirul si anumite leguminoase precum lintea si nautul sunt benefice ficatului si vor imbunatati secretia de bila.

Concluzii: Cu atatea metode de a slabi mai repede, probabil te intrebi de unde sa incepi. Cele mai puternice unelte pentru flexibilizarea metabolismului sunt: exercitiile fizice, modificarea aportului de carbohidrati si mancatul temporizat, ca la punctul 3. 

 



Referinte

Kadooka, Y., Sato, M., et al. Regulation of Abdominal Adiposity by Probiotics (Lactobacillus Gasseri SBT2055) in Adults with Obese Tendencies in a Randomized Controlled Trial. European Journal of Clinical Nutrition. 2010. 64, 636­643.
Chen, J., Wang, R., et al. Bifidobacterium Adolescentis Supplementation Ameliorates Visceral Fat Accumulation and Insulin Sensitivity in an Experimental Model of the Metabolic Syndrome. British Journal of Nutrition. September 2011. 14, 1­6.
King, D., et al. Trends in dietary fiber intake in the United States, 1999­2008. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. 2012. 112(5):642­8.
Gonzalez­Molina, E., et. al. Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. 2010. 51(2):327­45.
Fan, Shelly. The fat­fueled brain: unnatural or advantageous? Scientific American. 1 Oct. 2013. http://blogs.scientificamerican.com/mind­guest­blog/the­fat­fueled­brain­unnatural­or­advantageous
Krikorian, R., et al. Dietary ketosis enhances memory in mild cognitive impairment. Neurobiology of Aging. 2012. 33(2), 425.e19­27.
Lim, J., et al. Inverse associations between long­term weight change and serum concentrations of persistent organic pollutants. International Journal of Obesity. 2011. 35, 744­747.
Nematy, M., et al. Effects of Ramadan fasting on cardiovascular risk factors: a prospective observational study. Nutrition Journal. 2012 Sep 10;11:69.
Rothschild, J., et. al. Time­restricted feeding and risk of metabolic disease: a review of human and animal studies. Nutrition Reviews. 2014. 72(5):308–318.
Paoli, A., et al. High­Intensity Interval Resistance Training Influences Resting Energy Expenditure and Respiratory Ratio in Non­Dieting Individuals. Journal of Translational Medicine. 2012. 10(1), 237.
Veech, R.L. The Therapeutic Implications of Ketone Bodies: The Effects of Ketone Bodies in Pathological conditions: Ketosis, Ketogenic Diet, Redox States, insulin Resistance, and Mitochondrial Metabolism. Prostaglandins, Leukotrienes, and Essential Fatty Acids. 2004. 70(3), 309­319.
Battaglia, G., et al Effect of Exercise Training on Metabolic Flexibility in Response to a High­Fat Diet in Obese Individuals. American Journal of Physiology. 2012. 303(12), E1440­1445.
Boschmann, M., et al. Water Drinking Induces Thermogenesis through Osmosensitive Mechanisms. The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. 2007. 92(8).
Zhang, Y., Zhang, H. The effect of probiotics on lipid metabolism. Lipid Metabolism. 2013. http://www.intechopen.com/books/lipid­metabolism/the­effect­of­probiotics­on­lipid­metabolism.
King, Michael. 10 Reasons Why Good Bile Production is Essential to Your Health. Vitality Herbs and Clay. 5 January 2014.
Huang, Vanda. Foods That Love The Liver. Flowing Health. Retrieved 8 July 2015. http://flowinghealth.org/foodsthatlovetheliver.pdf


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *