Inlocuieste grasimea cu muschi – www.steroizi.ro

CLA transforma grasimea in masa muscularaUrmatorul studiu si rezultatele sale pot parea ciudate, dar sunt intrigante. 

Cercetatori de la „Universitatea din Palermo” au recrutat 23 de oameni cu varste intre 18 si 65 de ani si i-au pus sa manance 12 masline verzi pe zi, timp de 30 de zile. Uimitor procentele de grasime le-au scazut cu o medie de 1,7% si masa musculara le-a crescut cu o medie de 1,39%.

In cifre participantii au slabit in medie 1 kg de grasime si l-au inlocuit cu aceeasi cantitate de muschi, fara schimbari in privinta efortului fizic si dietei.

Ce urmareau

Cercetatorii testau maslinele din soiul Nocellara del Belice pentru proprietati antioxidante, probiotice si antiinflamatoare. Nu au gasit efecte probiotice dar au gasit efecte antiinflamatoare si antioxidante. Atat interleukina-6 (un factor inflamator), cat si malondialdehida (un marker al radicalilor liberi) au scazut. Desigur, te poti astepta la astfel de rezultate daca mananci constant orice fruct sau leguma. 

Dar niciunul din aceste efecte nu a fost atat de puternic incat sa explice schimbarea in compozitia corpului.

Ce s-a intamplat?

Se crede ca rezultatele au de a face cu un anumit acid gras: „Efectele pot fi legate de capacitatea acidului linoleic conjugat de a reduce masa grasa. Acidul gras este prezent atat in uleiul de masline cat si in masline si poate fi produs si in timp ce sunt digerate”. 

De cand a fost introdus pe piata suplimentelor la mijlocul anilor 1990, acidul linoleic conjugat (CLA) a demonstrat potential de ardere a grasimilor si de construire de tesut muscular. Un studiu recent din „American Journal of Clinical Nutrition” a concluzionat ca cei care foloseau suplimente cu CLA slabeau in medie 0,5 kg pe luna. Dar rezultatele din studiul cu 12 masline verzi pe zi a depasit orice alte rezultate din studii facute asupra CLA.

Unde se gasesc aceste masline?

Maslinele Nocella del Belice se mai numesc si masline Castelvetrano. Uleiul facut din ele se numeste ulei de masline extravirgin Valle del Belice. 

Dar ai putea lua direct un supliment de calitate cu CLA.Referinte

Accardi, et al. Nutraceutical effects of table green olives: a pilot study with Nocellara del Belice olives. Immunity & Ageing. 2016,13:11. 5 April 2016.


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *