Substanta controversata care reduce apetitul

Substanta controversata care reduce apetitulO substanta care scade pofta de mancare si creste putin si metabolismul? Este vorba de nicotina. Stai linistit, nu o sa te pun sa te apuci de fumat!

Nicotina este o substanta pe care multi o asociaza cu cancerul cauzat de fumat. Este incorect. Da, cel mai utilizat sistem de consum al nicotinei sunt tigarile, dar fumatul nu este chiar optim pentru cineva interesat de sanatate si aspect fizic placut. Totusi, nicotina in sine este o substanta utila cand vrei sa slabesti.

Sa mesteci guma cu nicotina sau sa folosesti dropsuri cu nicotina poate duce la cresterea dopaminei, care poate ridica moralul si poate reduce apetitul. De aceea multi culturisti profesionisti au nicotina in arsenalul lor, mai ales in ultimele stadii ale dietei inainte de competitii. 

Ce este grozav la nicotina este ca are o durata scurta de viata, de maxim doua ore. Face din ea substanta perfecta de a fi folosita seara, cand foamea devine problematica. Are si proprietati termogenice si metabolice. 

Nicotina poate fi luata spre finalul zilei pentru a creste metabolismul si a suprima foamea. Doza perfecta este de 1-2 mg. Ai grija sa incepi cu dozele mici; poate provoca greata. De regula gumele cu nicotina contin 2-4 mg, asa ca foloseste doar jumatate de guma. 

Nicotina poate uneori cauza dureri de cap, ameteli sau gura uscata; daca iti faci grija ca vei deveni dependent, dependenta de guma cu nicotina este rara (dar se poate intampla). Referinte

Stojakovic A., Espinosa EP., Farhad OT, Lutfy K. Effects of nicotine on homeostatic and hedonic components of food intake. J Endocrinol. 2017 Oct;235(1):R13-R31. doi: 10.1530/JOE-17-0166.
Liu M, Chuang Key CC, Weckerle A, Boudyguina E, Sawyer JK, Gebre AK, Spoo W, Makwana O, Parks JS. Feeding of tobacco blend or nicotine induced weight loss associated with decreased adipocyte size and increased physical activity in male mice. Food Chem Toxicol. 2018 Mar;113:287-295. doi: 10.1016/j.fct.2018.01.058. Epub 2018 Feb 5.


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *