11 motive pentru care nu slabesti

11 motive pentru care nu slabesti



Sa slabesti poate fi complicat. Acum arzi grasimi ca un campion si a doua zi nu mai progresezi deloc. Si asta te face sa te simti frustrat si fara a stii ce sa faci in continuare. 

Ar trebui sa analizezi baza a ceea ce faci si sa pornesti de acolo, facand „curatenie”. Secretul slabirii este ca nu exista niciun secret. Iata 11 feluri in care iti poti da peste cap efortul de a slabi. Fara explicatii complexe, doar sfaturi practice.

1. Nu te antrenezi suficient

Daca te antrenezi doar de 2-3 ori pe saptamana, nu te antrenezi destul pentru a slabi. Ca sa arzi cu adevarat grasimea rapid, trebuie sa te antrenezi de 4-5 ori pe saptamana. 

Sa dai un impuls metabolismului in cele mai multe zile din saptamana va mentine arderile ridicate si vei putea manca cum trebuie fara sa te infometezi. O sesiune de cardio de 2-3 ori pe saptamana nu este suficient pentru a schimba felul cum arati. Corpul se adapteaza rapid la asa ceva. 

2. Nu mananci suficiente proteine

Poate ai mai auzit: pune accent pe proteine. Si nu doar pentru a construi masa musculara. Proteinele te mentin satul mai mult timp, prevenind supraconsumul alimentar, iti intaresc sistemul imunitar si iti mentin metabolismul in parametrii. 

Mananca iaurt grecesc, peste, pui, curcan, carnuri slabe, proteina din zer sau vita si oua. Cand mananci suficiente proteine nu esti tentat sa mananci alimente care contin zaharuri. 

3. Nu te antrenezi corect

Daca inca faci repetari multe pentru a arde grasimea, este timpul pentru o schimbare. Sa ai o masa musculara mai mare arde grasimi si exercitiile compuse, grele, construiesc masa musculara. Muschii sunt organe de ars grasimi. Cu cat ridici greutati mai mari, cu atat devii mai suplu. Asta alaturi de o dieta buna si ceva cardio. Ramai la exercitiile de baza, compuse. 

4. Prea mult cardio

Putin cardio nu strica. Dar daca traiesti pe un aparat de cardio, opreste-te! Prea mult cardio te ingrasa si te lasa fara energie si motivare. Fa un echilibru intre antrenamentele cu greutati, dieta si cardio. Si cand zic cardio, ma refer la HIIT.

5. Nu mananci suficient

Nu trebuie sa te infometezi ca sa slabesti. Da, trebuie sa fii in deficit caloric pentru a slabi, dar prea putina mancare va incetini metabolismul si va opri complet slabirea. Mananca suficiente calorii pentru scopul tau. 

Cand caloriile scad prea mult, hormonii reactioneaza si provoaca efecte adverse. Adica incep sa conserve caloriile si sa le stocheze ca grasime. Mananca o dieta echilibrata, fara junk food si o sa ai un metabolism functional.

6. Mananci prea curat

O alta greseala este sa mananci prea curat. Da, este bine sa ai o dieta bogata in alimente sanatoase, integrale, cu carnuri slabe, legume, leguminoase, fructe si grasimi sanatoase. Dar sa mananci mereu prea strict te va duce la o plafonare si oprirea slabirii. Este acelasi concept ca a manca prea putin. Iti poti reduce prea mult caloriile daca eviti mereu zaharurile, grasimile saturate si orice alte forme de amidon. Asa ajungi sa nu mananci suficient. 

Din cand in cand implementeaza cate o masa trisata, si daca fizicul iti permite chiar cate o zi trisata. Nu numai ca iti vei revitaliza metabolismul, dar vei avea si ce astepta in timp ce tii dieta. 

7. Te antrenezi prea mult

Pare o contradictie a punctului #1, dar asculta! Te poti antrena prea mult. Cum? Prea mult cardio, prea multe antrenamente cu greutati, prea multe ore de efort fizic, prea multe zile pe saptamana. In cele din urma o sa te prinda! 

Ce sa faci? Moderatie! La fel ca la dieta si cardio, orice forma de antrenament trebuie adaptata la capacitatile tale de recuperare. Asa ca nu neglija nici somnul/odihna si antreneaza-te intens paana la limita recuperarii optime. Fa mici ajustari, pe rand, pentru a vedea ce functioneaza si ce nu.

8. Ai fluctuatii in dieta

Ti se pare ca tii dieta dintotdeauna? Simti ca mergi in gol? Continui sa tot scazi caloriile sperand sa ai rezultate? Este timpul sa te opresti si sa te regrupezi. Incepi de la zero din nou.

Incepi cu o dieta simpla, echilibrata plina de alimente sanatoase mentionate si in acest articol. Mananca sanatos, redu junk foodul si stabileste-ti obiceiuri pozitive. Nu mai tine regimuri de slabire si doar mananca corect – fara extreme, fara trucuri! 

9. Schimbi dietele prea des

Sari de la o dieta la alta? La cateva saptamani incerci o nou dieta care te dezamageste? Solutia rapida: alege un plan nutritional si tine-te de el. Fa asta o perioada mai lunga de timp, ajustand pe parcurs. Vei stii ca functioneaza sau nu doar daca ii dai suficient timp. 

10. Nu manipulezi caloriile

Sa mananci zi de zi aceleasi lucruri si acelasi numar de calorii te va duce in cele din urma la stagnare. Corpul este foarte bun la a se adapta. Va incepe usor-usor sa reduca arderile grasimilor.

Cand se intampla asta, fluctueaza caloriile, in special pe cele din carbohidrati. De exemplu poti manca ceva mai multi carbohidrati in zilele de antrenament si mai putini in zilele fara antrenamente. 

11. Nu mananci grasimi

Ai nevoie de grasimi. De ce? Grasimile regleaza nivelurile de hormoni, ajuta la productia de energie si mentine sanatoasa rata metabolica. Sunt foarte importante si pentru satietate, alaturi de un aport insemnat de proteine. 

Alege variantele sanatoase precum avocado, unturi din nuci, oleaginoase, ulei de masline, ulei de peste si unt. Sa eviti compelt grasimile este contraproductiv si deloc sanatos. 



Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *