Nu mai fa abdomene pentru a slabi

Nu mai fa abdomene pentru a slabiDaca vrei un abdomen grozav sau orice seamana cu un abdomen plat, sa faci sute si sute de abdomene zi de zi este ABSolut inutil (ABS-olut…te-ai prins, da?!). Ai crede ca in ziua de azi este un fapt irefutabil, cunoscut de toata lumea. Ai smartphonuri cu Instagram, Facebook, acces non-stop la internet si informatii, nu exista niciun motiv de a crede ca abdomenele iti dezvelesc abdomenul! Cu toate acestea, este unul din cele mai persistente mituri din fitness. Sa incercam sa scapam de el pentru totdeauna! 

Scoate la iveala patratelele alea

Pentru a putea vedea abdomenul pe care il ai deja (toti avem patratele intr-o anume forma si marime), trebuie sa ai niveluri suficient de mici de grasime. Daca in fata ta ai un fel de butoias de bere in loc de un stomac plat, atunci prioritatea trebuie sa fie sa scapi de excesul de grasime prin nutritie corecta si antrenamente specifice de slabire (nu, nu ma refer la cardio!). Sa te concentrezi pe abdomene este o pierdere de timp care nu va duce nicaieri. 

Pentru a isi vedea abdominalii, barbatii ar trebui sa aibe grasime corporala de 10-12%, pe cand femeile in jur de 14-16%. Cum sunteti toti unici, aceste cifre vor varia de la o persoana la alta, dar este o estimare buna pentru multi. 

Cata grasime poti arde saptamanal? Este ceva foarte individual, dar majoritatea barbatilor pot arde 1% pe saptamana, daca totul este facut corect. Adica nutritia si antrenamentele sa fie impecabile saptamana de saptamana (un lucru destul de greu de facut). La femei este putin altfel, putand sa arda intre 0,5% si 0,8% grasime corporala pe saptamana. 

Cum scapi de grasime?

Inainte de orice, trebuie sa te afli intr-un deficit caloric. Ce ala ma intrebi? Este un fel simandicos de a spune ca trebuie sa mananci mai putin decat arzi. Practic ceva mai putina mancare si ceva mai multa miscare. Nimic nou! 

Cu totii avem un anumit numar de calorii pe care trebuie sa il atingem zilnic pentru a ne mentine greutatea curenta. Pentru a slabi trebuie sa creezi un deficit caloric fie prin a manca mai putin, fie prin a te misca si a face sport mai mult. Intai afla cate calorii ai nevoie pe zi pentru a iti mentine greutatea. Gasesti pe internet destule calculatoare pentru asa ceva. 

De exemplu, unu barbat care se antreneaza de 4 ori pe saptamana si este activ toata ziua ar putea avea nevoie de 3000 de calorii pe zi pentru a isi mentine greutatea (sunt si alti factori in joc, precum masa musculara, procentele de grasime, etc. – dar pentru exemplul asta, simplificam). Daca ar vrea sa slabeasca ar manca cu 500 de calorii mai putin, zi de zi, sau ar putea sa introduca un antrenament in plus pe saptamana, sau ar putea sa isi creasca activitatea fizica non-sportiva, precum mersul pe jos; sau (cel mai indicat) o combinatie intre acestea 3. 

Concluzii

Pentru a iti vedea abdomenul, intai si intai trebuie sa te concentrezi pe deficitul caloric, pentru a slabi. In privinta antrenamentelor, nu mai fa o obsesie din antrenarea abdomenului, lucreaza tot corpul cu exercitii compuse si fa antrenamente pe intervale de intensitate. (HIIT). 

Nu spun ca nu trebuie sa iti antrenezi deloc abdomenul, dar nu o fa mai mult decat o faci cu alte grupe musculare. Si cu siguranta nu este nevoie de sute de repetari! Variaza exercitiile si introdu raze ale repetarilor variate, de la 10-12 mergand pana la 15-25!

 

Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *