6 lucruri care afecteaza vizibilitatea abdomenului

6 lucruri care afecteaza vizibilitatea abdomenuluiForta nu este un indicator prea exact ca cineva are un abdomen bine definit si vizibil, si dieta joaca un rol foarte important, dar exista persoane care au abdomen fizibil si atunci cand nu tin o dieta. 

Adevarul este ca abdomenul vizibil este un semn al mai multor lucruri. Iata 6 variabile care afecteaza vizibilitatea abdominala.

1. Genetic

Stiinta abdominala este destul de interesanta. Unele persoane nu vor avea abdomen vizibil nici daca scapa de foarte multa grasime, pentru ca fatetele lor abdominale nu sunt destul de groase. Si atasamentele tendoanelor conteaza, influentand separatia dintre muschii abdominali; practic, determina daca ai un abdomen compus din 4 fatele, 6 fatete sau 8 fatete. Indiferent cat de multa grasime dai jos, geneticul influenteaza cum se vede abdomenul!

2. Antrenament

Cei care nu au genetic muschi abdominali grosi au nevoie de mai multa munca pentru a ii hipertrofia. Doar dieta nu ajunge! Abdomenul este tot o grupa mucuslara, asa ca nu este de mirat ca trebuie antrenat pentru a se mari. Antreneaza-l direct, cu rezistenta (greutati). 

3. Grasime corporala

Degeaba ai msuchii abdominali dezvoltati, daca sunt acoperiti de un strat gros de grasime. Oricat ai antrena abdomenul, nu va fi vizibil sub cativa centimetrii de tesut adipos. Stiai deja asta, nu?

4. Digestia

Unii spun ca perturbarile inflamatorii cronice ale tractului digestiv pot duce la ingrasare in jurul taliei. Nu stiu sigur daca este asa, dar distensia abdominala si presiunea in intestine (gaze, constipatie, mancare nedigerata, etc.) iti poate impinge in fata abdomenul. Iar o balonare excesiva iti va face separatia abdominala mai putin vizibila. 

Chair daca ai procente suficient de mici e grasime pentru a avea un abdomen vizibil, motilitatea scazuta si digestia proasta ii pot afecta vizibilitatea.

5. Retentia de apa

Orice model de fitness feminin, daca are o sedinta foto de facut, nu o va programa in preajma ciclului menstrual. De ce? Pentru ca in acea perioada retine mai multa apa decat de obicei, si asta poate afecta sectiunea mediana. 

Si barbatii pot retine apa din diferite motive. De aceea se folosesc diuretice in culturism, pentru a elimina cat mai mult din apa subcutanata.

6. Bronzul

Abdomenul este ceva mai vizibil cand esti bronzat. Scoate in evidenta ceea ce ai deja. Este valabil mai ales daca ai procente mici de grasime incat sa fie vizibil dar nu ai reusit inca sa faci muschii abdominali destul de mari. Asadar, daca esti palid si ai o urma de abdomen, incearca sa te bronzezi pentru a il scoate in evidenta. 
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *