5 imperecheri de exercitii care ard o groaza de calorii

slabeste eficientExista parti placute si mai putin placute in orice. Si in fitness la fel. Multora le palce sa traga de fiare, dar urasc conditionarea fizica si partea cardiovasculara a antrenamentelor. Cu toate acestea ai nevoie de cardio pentru a slabi si pentru a fi sanatos.

Cardio nu trebuie sa insemne ore intregi petrecute pe banda de alergare sau alte aparate similare. Exista si alternative. Si acestea nu numai ca ard grasimi si iti cresc sanatatea cardiovasculara, dar te fac mai puternic si mai dur.

Antrenamentele care urmeaza sunt formate din doua exercitii cardio imperecheate; te poti gandi la ele ca un superset cardio. 

Incearca minim 5 runde din fiecare antrenament. Cand reusesti relativ usor sa faci 5 runde, treci la 6, apoi la 7 pana ce ajungi la 10. Daca poti face 10 runde fara sa mori, felicita-te! Apoi ia o vesta cu greutati, pune-o pe tine si incearca din nou! 

1. Pumni la sacul de box si saritul corzii

Exercitii
Runde
Timp/Distanta

A1. Pumni la sac
5-10
60 secunde

A2. Saritul corzii
5-10
60 secunde

Este cea mai „old school” rutina din lista. Este inspirata din box. Singurul dezavantaj ar fi ca trebuei sa stii elementele de baza pentru a da in sacul de box. Nu trebuie sa arunci pumni la intamplare in sacul de box, da crosee, upercuturi, fa combinatii. Respira cand simti nevoia dar nu te opri pana ce nu trec cele 60 de secunde. 

Imediat cum trec, arunca manusile si apuca coarda. Nu numara sariturile, concentreaza-te pe fiecare saritura in parte. Sari timp de 60 de secunde. Apoi ai 30 de secunde sa iti tragi sufletuls i sa o iei de la capat! 

2. Baroase la cauciuc si funii de lupta

Este o combinatie buna cu un antrenament de umeri, sau daca vrei ceva specific partii superioare, dupa o zi grea de picioare. 

Altereaza intre parti la baroase (lovesti o data cu mana stanga, o data cu cea dreapta); fiecare lovitura sa fie cat mai puternica. In privinta funiilor fa ce miscari vrei, valuri, serpi, cercuri, etc. 

Odihna intre runde este de 30 de secunde. 

Slabeste rapid

3. Trasul saniei in viteza si mersul fermierului

Este un antrenament de tip strongman. Pune mai mult accent pe partea inferioara. Pentru a pune accent pe lantul posterior, trage sania cu fata. Pentru a pune mai mult accent pe coapse, trage sania cu spatele. 

Daca vrei viteza, mentine greutatile mici si concentreaza-te sa scoti timp cat mai bun. Daca vrei putere, adauga ceva greutate pe sanie si la mersul fermierului. Odihna dintre runde este de 60 de secunde. 

4. Jogging si sprinturi

Exercitii
Runde
Timp/Distanta

A1. Jogging
5-10
3/4 pista de alergare (300 m)

A2. Sprint
5-10
1/4 pista de alergare (100 m)

Este un circuit de baza. Ideal este facut pe o pista de alergare, dar poti si pe o banda de alergare. 

Daca nu poti face jogging pe distanta recomandata, mergi rapid. Doar nu te opri din miscare pana ce nu ajungi la punctul de start al sprintului. Pe pista de alergare, care are 400 m, asta inseamna jogging 300 m si sprint 100 m. De regula exista marcaje care sa te ghideze.

5. Coreene si rower

Exercitii
Runde
Timp/Distanta

A1. Coreene
5-10
15 secunde

A2. Rower
5-10
30 secunde

Este singurul circuit care necesita un aparat special, rowerul (aparatul de vaslit), dar este unul foarte eficient. Este inspirat din CrossFit. Are o conceptie simpla. Faa coreenele cat de rapid poti, apoi sari pe rower si trage cat de tare poti pentru 30 de secunde. Odihna dintre seturi este de 60 de secunde. 

 
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *