Nu mai cumpara alimente declansatoare

Nu mai cumpara alimente declansatoareAm avut un client care mi-a spus ca batoanele Snickers ii ruinau dieta, mancand mult prea multe calorii din cauza lor. Sunt atat de bune incat nu se putea opri din a se gandi la ele, zicea. 

A incercat de toate: sa le manance doar la finalul saptamanii, ca recompensa; sa manance cate putin intre mese, sa manance cate unul la cateva zile. Dar orice ar fi facut, in cele din urma ajungea sa manance mult prea multe, fara a se putea opri.

Asa ca i-am sugerat sa nu le mai cumpere deloc! Asta a si fost strategia castigatoare. Pare simplu, dar in ziua de astazi toti iti spun ca trebuie sa gasesti o modalitate de a include in dieta alimentele preferate, si tot sa iti atingi proportiile de macronutrienti si caloriile. Daca ai restrictii, apar tulburari alimentare! 

Aproape toti influencerii pe nutritie sunt atat de corecti politic incat nu iti spun sa renunti la ce iti place. Dar daca anumite alimente te fac sa abuzezi de ele de fiecare data, este timpul sa te revolti impotriva lor. Doar asa vei reusi sa fii in deficit caloric si sa iti antrenezi creierul sa se descotoroseasca de aceste pofte incontrolabile. 

Cu totii avem alimente declansatoare; cele din care daca iei cateva guri nu te mai opresti decat cand ai terminat tot ce aveai in fata ochilor (sau gurii). Nu este o tulburare alimentare, face parte din natura umana. 

Nu trebuie sa inviti tentatiile in casa! Asa ca, daca gandesti logic, ar trebui sa nu le mai cumperi pentru a nu le avea in preajma cand te lovesc poftele. Tentatiile nu trebuie hranite, trebuie exterminate! Succes! 
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *