Antrenamentul WAP pentru slabire – www.steroizi.ro

Antrenamentul WAP pentru slabireSa trecem direct la miezul problemei. Iata ce trebuie sa faci in cadrul acestui antrenament de ars grasimi:


Gaseste o bicicleta statica sau un echipament cardio similar.
Pedaleaza cat de intens si rapid poti, timp de 8 secunde.
Pedaleaza usor timp de 12 secunde, pentru recuperare.
Repeta asta timp de 20 de minute.
Fa asta 3 zile pe saptamana, timp de 12 saptamani. 


Stiinta WAP

Un studiu din Journal of Obesity,  a concluzionat ca sesiunile WAP (care vine din acronimul englezesc wicked-ass peddling) au dus la:


2 kg de grasime arse din zona abdominala.
O reducere de 17% a grasimii viscerale.
Masa musculara marita la picioare.


Studiul a fost facut pe barbati supraponderali cu varste intre 20 si 29 de ani, si care au fost instruiti sa NU isi schimbe dieta, dar cercetatorii au notat ca schimbari similare pot fi experimentate si de femei, sau barbati din alte grupe de varste. 

Desigur, daca nu ai multa grasime de dat jos posibil sa nu ai aceleasi rezultate. Totutsi, pare o modalitate simpla de a mai da ceva grasime jos, mai ales daca le insotesti si cu schimbari in dieta. 

Cum sa folosesti aceste informatii

In studii similare, participantii au facut cardio de joasa intensitate (jogging sau ciclat usor) timp de o ora pe zi si au avut rezultate similare, mai putin dezvoltarea masei musculare la picioare. 

Dar retine ca cei din acest studiu s-au antrenat o ora pe saptamana in total (3 zile cu cate 20 min de WAP), nu 7 ore pe saptamana ca in cazul cardio de joasa intensitate! Daca scopul tau este slabirea, aceste antrenamente pe intervale de intensitate iti vor economisi o groaza de timp…daca rezisti cele 20 de minute. 8 secunde de sprinturi cu 12 secunde odihna poate fi brutal, mai ales daca nu ai conditie fizica buna. 

Vrei sa incerci? Poti face acelasi protocol ca in studiu, dar nu te stresa prea tare asupra detaliilor. Alege orice aparat de cardio; o poti face chiar si afara, in parc sau pe pista de alergare, daca ai un ceas sau bratara fitness (sau chiar o aplicatie pe telefon), pe care poti programa intervalele de 8 si 12 secunde. Referinte

The Effect of High-Intensity Intermittent Exercise on Body Composition of Overweight Young Males, Journal of Obesity, Volume 2012, Article ID 480467Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *