Cele mai bune aparate cardio

Cele mai bune aparate cardioIn lumea fitnessului exista elemente pe care le poti iubi la nebunie, sau pe care le poti uri. Cardio este unul din ele! 

Pentru a face cardio mai…digerabil, unii au inventat denumiri precum fitness functional. Principalul promotor al acestui tip de antrenament a fost CrossFit-ul, care a adus fitnessul functional in antentia publicului larg. Are parti bune precum faptul ca a facut pe multi sa faca exercitii de baza precum indreptari, genuflexiuni si sa se antreneze cu intensitate. Dar fitnessul functional si CrossFitul in special are si multe parti negative. De ce? Iata trei motive principale:


O lipsa clara de prioritizare a consturirii fortei de baza, in special la incepatori.
Programarea foarte variata si schimbatoare din CrossFit duce la o structura neclara si lipsa progresiei. Antrenamentele la intamplare aduc rezultate la intamplare sau deloc.
Elementul de conditionare metabolica din CrossFit creeaza antrenamente ilogice cu mult prea multe repetari facute la exercitii cu valoare mica. Asa se ajunge la supraantrenament, accidentari si inconsecventa. 


Sa ne concentram pe punctul 3, acesta fiind in linie cu scopul articolului. Sunt calificat sa vorbesc despre acest subiect pentru ca am facut mii si mii de coreene, sarituri pe cutii si aruncat sau smuls cu greutati mici pentru repetari multe. In timp mi-am dat seama ca acestea nu ma faceau cu mult mai fit ci doar ma lasau fara energie si cu unele accidentari. 

Daca esti un dependent de efort intens ca mine, iti recomand sa eviti exercitiile cu multe foarte repetari la un nivel extrem de intens, ci sa iti cresti conditia fizica si arderile folosind aceste doua aparate: Rowerul Concept 2 si bicicleta de asalt (Assault Airbike).

Asadar, Rower-ul si Airbike-ul sunt de departe cele mai bune aparate pe care le poti gasi intr-o sala de fitness pentru a iti creste conditia cardiovasculara si a introduce ceva efort cardio in programul tau de slabire sau mentinere. De ce le iubesc?


Sunt eficiente! Ambele aparate lucreaza toate grupele mari de muschi din corp.
Sunt cu impact redus asupra articulatiilor. Oricine, de orice varsta, cu orice conditie fizica, le poate folosi eficient fara a isi surmena corpul.
Usor de folosit. Poate ca rowerul necesita putina practica pana ce gasesti ritmul perfect de vaslire, dar ambele aparate sunt intuitive si simplu de utilizat. 


Cum ramane cu muschii mei?

Stiu, stiu, te-ai chinuit mult sa fii tanc, nu vrei sa te micsorezi tocmai acum! Cardio nu o sa iti manance masa musculara chiar atat de usor! Sa iti imbunatatesti conditia cardiovasculara prin sesiuni intense de conditionare fizica te va ajuta sa te antrenezi mai eficient cu greutati si sa te refaci mai usor dupa efort. 

Inima este cel mai important muschi pe care il poti antrena! Nu o neglija! Arderile crescute ale grasimilor sunt un bonus! 
Referinte


Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *