Calcularea caloriilor cand vrei sa slabesti fara a pierde masa musculara

Calcularea caloriilor cand vrei sa slabesti fara a pierde masa muscularaIn ultimii ani, dietele si programele de exercitii fizice care promit sa ajute la pierderea in greutate rapida sunt tot mai populare. Cu toate acestea, multi oameni nu inteleg ca aceste schimbari radicale pot avea un efect negativ asupra sanatatii si pot duce la pierderea masei musculare in timpul procesului de pierdere in greutate. Pentru a pierde in greutate intr-un mod sanatos si eficient, este important sa cunoastem modul optim de calculare al caloriilor. In acest articol, vom explora acest subiect in detaliu.

Primul pas in procesul de pierdere in greutate este sa calculam numarul de calorii de care organismul nostru are nevoie in fiecare zi. Pentru a face acest lucru, trebuie sa luam in considerare sexul, varsta, greutatea, inaltimea si nivelul de activitate fizica. Un calculator de calorii online sau aplicatii specializate pot fi folosite pentru a face aceasta calcule. Recomand acest calculator: TDEE Calculator!

Dupa ce am stabilit numarul de calorii necesare, trebuie sa reducem numarul total de calorii consumate in fiecare zi, pentru a crea un deficit caloric. Acest deficit trebuie sa fie moderat si sa nu depaseasca 500 de calorii pe zi. Reducerea caloriilor prea rapid poate duce la pierderea masei musculare, precum si la scaderea ratei metabolice, ceea ce va face mai dificila slabirea in viitor.

Este important sa intelegem ca nu toate caloriile sunt egale. Alimentele procesate, bogate in zaharuri si grasimi saturate, trebuie evitate in timpul procesului de slabire. Aceste alimente furnizeaza un numar mare de calorii, dar nu ofera nicio valoare nutritiva. In schimb, trebuie sa ne concentram pe alimente sanatoase si nutritive, cum ar fi legumele, fructele, proteinele slabe si carbohidratii complecsi.

Proteinele sunt esentiale in timpul procesului de slabire, deoarece ajuta la mentinerea masei musculare si la cresterea ratei metabolice. Este recomandat sa consumam intre 1,6 si 2 grame de proteine pe kilogram de greutate corporala in fiecare zi. Cu cat mai aproape de 2 grame cu atat mai bine. Daca poti depasi 2 grame pe zi este si mai bine. Cand vrei sa slabesti armonios, proteinele iti sunt cel mai bun prieten!

Carbohidratii complecsi sunt, de asemenea, esentiali, deoarece furnizeaza energie organismului si ajuta la mentinerea nivelului de glucoza in sange. Este important sa alegem carbohidratii complecsi, cum ar fi cerealele integrale, leguminoasele si fructele, si sa evitam carbohidratii rafinati si zaharurile adaugate.

In ceea ce priveste exercitiile fizice, este important sa combinam exercitiile cardiovasculare cu antrenamentul cu greutati pentru a maximiza pierderea in greutate si pentru a mentine masa musculara. Exercitiile cardiovasculare, cum ar fi alergarea sau mersul pe bicicleta, ajuta la arderea caloriilor si cresterea/mentinerea conditiei fizice, in timp ce antrenamentul cu greutati ajuta la cresterea masei musculare si la mentinerea ratei metabolice.

Este important sa mentionam ca antrenamentul cu greutati nu inseamna neaparat sa facem exercitii de ridicare a greutatilor grele. Exercitiile cu greutatea propriului corp, precum genuflexiunile, flotarile si tractiunile, pot fi la fel de eficiente in mentinerea masei musculare si in cresterea ratei metabolice.

In concluzie, modul optim de calculare a caloriilor pentru a pierde in greutate rapid si sanatos este sa calculam numarul de calorii necesare in fiecare zi, sa reducem numarul total de calorii consumate cu un deficit moderat, sa ne concentram pe alimente sanatoase si nutritive, sa consumam suficiente proteine si carbohidrati complecsi, si sa combinam exercitiile cardiovasculare cu antrenamentul cu greutati. Este important sa ne amintim ca pierderea in greutate rapida nu inseamna intotdeauna sanatate si ca este important sa urmam un program de pierdere in greutate sustenabil pe termen lung pentru a obtine rezultatele dorite si pentru a mentine sanatatea si masa musculara.Referinte

Hill, J. O., Wyatt, H. R., Reed, G. W., & Peters, J. C. (2003). Obesity and the environment: where do we go from here?. Science, 299(5608), 853-855.
Hall, K. D., Heymsfield, S. B., Kemnitz, J. W., Klein, S., Schoeller, D. A., & Speakman, J. R. (2012). Energy balance and its components: implications for body weight regulation. The American journal of clinical nutrition, 95(4), 989-994.
Willett, W. C., & Stampfer, M. J. (2013). Current evidence on healthy eating. Annual review of public health, 34, 77-95.
Hu, F. B. (2003). Plant-based foods and prevention of cardiovascular disease: an overview. The American journal of clinical nutrition, 78(3), 544S-551S.
Leidy, H. J., Carnell, N. S., Mattes, R. D., & Campbell, W. W. (2007). Higher protein intake preserves lean mass and satiety with weight loss in pre-obese and obese women. Obesity, 15(2), 421-429.
Jenkins, D. J., Kendall, C. W., Augustin, L. S., Franceschi, S., Hamidi, M., Marchie, A., … & Axelsen, M. (2002). Glycemic index: overview of implications in health and disease. The American journal of clinical nutrition, 76(1), 266S-273S.
Willis, L. H., Slentz, C. A., Bateman, L. A., Shields, A. T., Piner, L. W., Bales, C. W., … & Kraus, W. E. (2012). Effects of aerobic and/or resistance training on body mass and fat mass in overweight or obese adults. Journal of applied physiology, 113(12), 1831-1837.
Kraemer, W. J., Ratamess, N. A., & French, D. N. (2002). Resistance training for health and performance. Current sports medicine reports, 1(3), 165-171.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *